NUEVA TEMPORADA 2.010-11. SENIOR MASCULINO AUTONOMICO. GRUPO C.

martes, 29 de septiembre de 2009

C.B. XÀTIVA : "CAMPEONES LLIGA VALENCIANA 09"

EL C.B.XATIVA CAMPIÓ DE LA LLIGA VALENCIANA

El C.B. Xàtiva va aconseguir el diumenge la victòria més important en la seua llarga història.

El partit tenia tots els atractius per a reunir a molts aficionats al Pavelló Francisco Ballester, es jugava la final de la lliga valenciana i el rival era el Paterna, un històric del Basquet valencià, que la temporada passada jugava en la lliga EBA i que encara conta amb jugadors d´eixa categoria. Només el temps meteorològic va voler desbaratar aquest esdeveniment, ja que una forta tronada va començar una hora i mitja abans del partit. Va caure molta aigua i aixó va fer que molta gent s´ho pensara a l´hora d´acudir al pavelló, tot aixó l´entrada va ser magnífica, al voltant de 300 persones omplien el Pavelló.

Un pavelló que va vibrar amb el joc del seu equip i animats continuament, des del club volem agraïr la seua presència, per Pascual del Genovés, animador del Pamesa València i del Gandia Basquet, sense ell el partit no haguera tingut l´ambient necessari per aquest tipus d´enfrontaments. El Paterna va acudir al Pavelló acompanyat d´un bon nombre de seguidors i junt als jugadors, amb el mateix autobús, el regidor d´esports de l´Ajuntament de Paterna i altres membres del Consistori que van voler estar al costat de l´equip.

El partit va començar, com és normal sabent lo que es jugaven, amb els dos equips molt nerviosos. Moltes imprecisions i errades, de manera que van tindre que passar aproximadament dos minuts per a que es produira la primera canasta .El parcial d´aquest quart va ser (17-13).
En el segon quart el C.B. Xàtiva intenta anarse´n en el marcador, però en aquests moments és quan el Paterna està més inspirat en el tir exterior i s´arriba al descans amb un apretat (29-27).
En el tercer quart va estar la clau del partit.Els xativins comencen a fer una defensa asfixiant que els de Paterna no poden superar i cada contraatac és una canasta per a l´equip local.S´arriba al final del quart amb el resultat de (57-43).
En l´últim quart els de Xàtiva es van limitar a mantindre la diferència en el marcador, cada cistella dels de Paterna era contestada amb un altra del C. B. Xàtiva, de manera que es va arribar al final del partit amb el definitiu (83-69).

En el capitol dels premis cal mencionar i felicitar al jugador local Carlos Serrano que va rebre el trofeu al millor jugador de la final.Un premi que fa justicia a aquest jugador, un jugador veterà però molt jove d´esperit i que cada dia amb l´entrenamen diari és un exemple per a la gent jove.

Cal mencionar també als jugadors del C.B. Genovés: Jesús Llopis, Tomeu Calabuig, David Tormo i Angel Monreal que juntament amb Joan Bellver han participat en la competició i han aportat la seua joventut i qualitat en els moments necessaris.

El proper partit ja serà el primer de la lliga regular i serà el diumenge dia 4 d´octubre al Pavelló Francisco Ballester a les 18 hores front el Basquet Cartagena.
Esperem que molta gent que va gaudir de la final torne a vindre al Pavelló a animar a l´equip.

Van jugar i van anotar:David Martín (15), Nacho Castelló (1), Sergio Vidal (15), Julio Albelda (9), Carlos Serrano (12)-Demetrio Mosquera (4), Francisco Coello (2), Nardo Espí (14), Vicent Galbis (-), Felipe Enguix (4), Miguel Barrero (5), Pablo Roselló (2).